Det är dags att vi #pratar

Vad är #projektprata?

I århundranden har människor som stammar stått på utkanten. I en stressad värld där flytande tal tas för givet är det ibland svårt för människor som stammar att göra sina röster hörda. #Projektprata lyfter upp stamning ur skuggorna. Det är dags att sudda ut gränserna för vad som anses vara normativt i människans sätt att kommunicera och att skapa en bredare inkludering av människor med talsvårigheter i samhället.

Det gör vi genom att börja prata. Är du en person som stammar? Vi vill höra vad du har att säga! Det finns flera sätt att göra sin röst hörd. Har du en berättelse du vill dela med dig av, kanske något du har varit med om som kan hjälpa någon annan som har det svårt? Kanske vill du visa upp stamning i en video? Det här är din plattform - din chans att #prata.

Det finns mycket vi kan lära vår omgivning. Som att… stamning inte är ett fel. Det är helt enkelt ett sätt människor pratar på. Enda skillnaden är att det tar lite längre tid för oss att få ut det vi vill säga. Det är vanligt att vilja hjälpa till, som att fylla i meningar eller be någon som stammar att lugna sig. Det tycker inte vi är så roligt! Vi är okej, ge oss lite tid bara. 

Det bästa av allt är att många vill lära sig. De flesta människor känner någon som stammar, men kanske inte vet så mycket om vad det är. Det är först när vi börjar att #prata om det som vi kan lära oss av varandra och arbeta tillsammans mot en mer tålmodig och accepterande värld.  

Här kommer ni inte att hitta tips om mirakelkurar, triumfberättelser om hur någon har "övervunnit" sin stamning eller råd för att sluta stamma. Här är stamning okej. Det är inget fult, inget dåligt, inget fel. 
 
Människor som stammar är ganska coola, faktiskt. 

Vem känner du?

Senaste nytt

Har du en berättelse, video eller ett citat du vill dela med dig av? Var med och lär omgivningen om stamning! 

Mejla ditt bidrag in till projektprata@gmail.com