top of page

den 22 oktober 2022 är det dags igen!

Vi samlar människor som stammar, anhöriga och andra nyfikna för att tillsammans uppmärksamma den internationella stamningsdagen och låta stamning ta plats. 

22 oktober 2022

YesBox, Gamlestadens fabriker, hus B13

Gamlestadsvägen

Göteborg

I år är det dags igen! Projekt Prata välkomnar er till en stamningsdag den 22 oktober där vi för andra året i rad samlar människor som stammar i alla åldrar samt föräldrar, syskon, anhöriga, vänner, kollegor, logopeder och andra nyfikna för att låta stamning ta plats. Tillsammans skapar vi ett frirum för stamning och startar viktiga konversationer som gör skillnad för stamning i Sverige.

Det här kan ni förvänta er av årets stamningsdag med Projekt Prata:

 • Stamning var ni än vänder er

 • Mingel och häng för alla åldersgrupper

 • Inspirerande samtal

 • Stamningsbingo

 • Roliga lekar och aktiviteter

 • En varm och välkomnande gemenskap

 • Fika

 • Panelsamtal

 • Prata med logopeder

 • Författarbås med Tove Selvåg Drott (Jag tror det bröts, du försvann)

 • Fotovägg

 • Merchförsäljning

 • Vår "open mic" som ger möjligheten för människor att göra sin röst hörd på scen inför publik

 • och mycket mer! 

68.png

FAQ

Hur ser schemat ut för dagen?

Vi kommer inom kort att gå ut med preliminära hålltider för dagen. Vi öppnar dörrarna klockan 14:00 och planerar att avrunda senast kl 19:00. Vi kommer att fylla dagen med bland annat mingel, roliga lekar och aktiviteter för de yngre, kaffe och fika, panelsamtal, författarbås och open mic. Missa inte att vara på plats redan vid 14:00 för att få ut så mycket som möjligt av dagen! 

Jag är inte en person som stammar. Får jag komma ändå?

Ja! Detta är inte bara en dag för människor som stammar, utan en dag för alla som vill vara med och låta stamning ta plats. Föräldrar, syskon, släkt, partners, vänner, kollegor, logopeder och andra nyfikna - alla är välkomna! Tillsammans stärker vi människor som stammar och gör skillnad för stamning i Sverige.

Hur säkrar jag en plats på eventet?

För att komma på eventet behöver du ha en biljett. Det köper ni på vår biljettsida. De kostar 100 kr styck, men det finns gratisbiljetter för barn och ungdomar under 18 år. Det finns även en donationsbaserad biljett där ni kan stötta oss med mer än 100 kr om ni har möjlighet. 

Har ni inte möjlighet att betala för er biljett så kontakta oss på info@projektprata.se. Alla som vill ska ha kunna delta på denna dag oavsett ekonomiska förutsättningar. 

Jag har ingen att gå med, så jag funderar på att komma ensam. Kan man det?

Självklart! Det hoppas vi att ni vågar. Det kan kännas läskigt att komma till ett sånt här sammanhang på egen hand, men ni kan vara säkra på att ni inte kommer att känna er ensamma så länge. Vid första klivet genom våra entrédörrar blir ni välkomna med öppna armar av våra fantastiska funktionärer. Hos oss är ingen en främling. Kontakta oss gärna på info@projektprata.se inför eventet om ni skulle vilja ha sällskap in. 

Hur hittar jag dit?

Eventet tar plats på YesBox - Home of Entreprenuers som ligger vid Gamlestadens Fabriker i Gamlestaden, Göteborg. Hus B13. Det är ett brunt tegelhus med svart plåttak. 

2022-05-26 (1).png
Yesbox helbild2.jpg

Närmaste hållplats är Gamlestadstorget (spårvagn), Gamlestaden Station (tåg) och Kristinedal eller Gamlestadstorget Västra (buss). De ligger inom kort promenadavstånd från lokalen och har goda förbindelser till Göteborg Central. Gott om parkering finns utanför YesBox för de som kör. 

Jag tvekar lite. Hur vet jag om detta är något för mig?

Kontakta oss på info@projektprata.se så pratar vi! Vi sätter dig gärna i kontakt med någon av våra ambassadörer eller någon deltagare som var på vårt event förra året. Läs mer om förra årets event här och följ oss på Instagram/Facebook för att kika in vad vi planerar inför 22 oktober. 

Ta steget och kom hit! Stanna i fem minuter eller fem timmar. Det väljer du själv. Varje del av dagen är helt frivillig att delta i! 

Jag vill hjälpa till! Hur kan jag göra det?

Sprid ordet

Det finns inget event utan våra deltagare! Tillsammans gör vi dagen till den absolut bästa. Dela gärna våra inlägg och uppdateringar i sociala medier och berätta för familj, vänner och kollegor om denna dag. 

Lägg en donation

Donera direkt till BG 5447-9902 eller månadsvis via Patreon. Ni kan även donera via PayPal till info@projektprata.se! Läs mer om olika sätt att ge en gåva här

Bli företagssponsor

Tack vare våra företagssponsorer kan vi arrangera vårt event för en låg deltagaravgift så att alla som kan tänkas vilja och behöva får ta del av denna dag. Läs mer om att bli företagssponsor till Projekt Prata här och kontakta andrea@projektprata.se så pratar vi vidare om hur just du och ditt företag kan hjälpa till!

Tipsa om samarbeten

Till ett event behövs både det enda och det andra. Har ni kontakter vi kan ta del av som hade kunnat hjälpa oss inför eventet? Tipsa oss gärna! 

Vi ses i GÖteborg den 22 oktober! 

följ oss för uppdateringar!
 • Facebook
 • Instagram
bottom of page