Nu pratar vi

Event 22 okt 2021

22 oktober 2021

Göteborg

Tänk dig en kväll där ingen är en främling, där du hör stamning var du än vänder dig och där du får vara precis som du är. Visst låter det för bra för att vara sant?

Ända sedan vår start 2019 har vi drömt om att skapa en mötesplats utanför vår digitala plattform där stamning får synas och höras. Vi tror starkt på att det är i mötet med andra människor som det allra bästa med stamning kan tas fram: en magisk och livsomvälvande gemenskap som kan ändra sättet man ser på sin stamning för resten av sitt liv. 

 

Den 22 oktober, på den internationella stamningsdagen, träffas vi i Göteborg där det för första gången i Sveriges historia anordnas ett event av denna typ för både barn, ungdomar och vuxna; människor som stammar och föräldrar, vänner, kollegor, bekanta och andra nyfikna som vill starta konversationer om stamning.

Nu pratar vi! 

JAG ÄR REDAN FAST, BERÄTTA MER! VAD ÄR DEt för event?
Vi samlar Sveriges stamningscommunity under ett och samma tak för en kväll med givande konversationer, föreläsningar och aktiviteter, mycket skratt (och kanske lite tårar också), nya och gamla vänner, samt en och annan överraskning. Här får stamning vara normen för en stund. Tillsammans skapar vi en trygg plats där människor som stammar och andra som har koppling eller intresse till stamning kan lyssna och lära sig av varandra. Vi välkomnar liten som stor till en stamningsdag som vi inte kommer att kunna sluta prata (blink, blink!) om. Kvällen genomsyras självklart av våra starka värderingar på Projekt Prata: här är stamning okej - inget dåligt, fult eller något vi behöver gömma undan.
 
Detta kan vara första tillfället vissa får möjligheten att träffa andra som stammar eller prata om stamning i ett tryggt sammanhang. Det är svårt att beskriva vad som kan ske i dessa ögonblick, men det kan bäst beskrivas som ja, faktiskt helt livsomvälvande. Kom för att uppleva detta i första hand. Det är magi. 
Dessutom planerar vi ett riktigt coolt eventområde för barn och ungdomar där de kan hänga under kvällen, om de inte vill lyssna på tråkiga vuxna. Ryktet går om att de som tröttnar på att mingla kan mötas på övervåningen i en rundpingisturnering. Obs, på egen risk!
Håll dig uppdaterad om vad vi planerar på vår eventsida på Facebook! 
FAQ
Sign me up! Men, kostar det något?
Eventet kommer att vara kostnadsfritt. 
Med hjälp av sponsorer och samarbetspartners kan vi fortsätta vårt ideella arbete att möjliggöra sådana här evenemang där alla som vill har möjlighet att komma oavsett ekonomiska förutsättningar. Vi ber dig som har möjlighet att bidra finansiellt att donera en peng till Projekt Prata för detta syfte. Hjälp oss att hjälpa andra! 
Jag måste bara komma. Hur gör jag för att säkra en biljett?
Vi kommer inom kort att gå ut med datum för biljettsläpp. Vi har ett begränsat antal platser och rekommenderar att du är snabb på pucken om du vill lägga vantarna på en biljett när de släpps! Håll ögonen öppna här på vår hemsida eller på våra sociala kanaler. 
Jag har ingen att gå med. Kan jag komma ensam?
Absolut! Det kan kännas nervöst att komma ensam, men det kan hjälpa att veta detta: här är ingen en främling. När du stiger in genom dörren vet du redan att alla är där för samma sak. Vi kommer dessutom ha en hel välkomstkommitté full av folk som är redo att mingla och hjälpa till att guida dig åt rätt håll om det behövs.  
Får jag komma även om jag inte stammar?
Ja! Kvällen är till för att som stammar och de som har någon koppling eller intresse för stamning. Ta med din farmor, kollega eller någon annan som vill vara med och starta konversationer om stamning. Det är tillsammans som vi hjälper till att synliggöra och normalisera stamning. 
MEN COVID-19 då?
Vi tar i trä och hoppas att så många som möjligt är vaccinerade till hösten och att restriktioner har lättat tills dess. Vi kommer att följa senaste uppdateringarna kring läget och är förberedda att skjuta upp eventet till ett senare datum om detta visar sig behövas. Bokar ni transport och boende i samband med eventet se till att ha koll på villkoren för avbokning och ombokning. PROJEKTPRATA står inte för dessa kostnader. 
Jag vill hjälpa till med eventet, hur kan jag göra det?
Vi tar tacksamt emot volontärer som vill hjälpa till med eventet. Det finns möjligheter att hjälpa till på plats, som att vara del av vår välkomstkommitté, eller på andra sätt. Till exempel söker vi finansiärer och partners som vill hjälpa oss med att skapa de allra bästa förutsättningar för ett lyckat event. Kanske har du ett kontaktnät vi kan ta del av? Kontakta oss på info@projektprata.se så bollar vi idéer! Men framför allt: hjälp oss att sprida ordet!
MER INFO KOMMER SNART
följ oss för uppdateringar!
  • Facebook
  • Instagram