Nu pratar vi

Event 22 okt 2021

22 oktober 2021

YesBox, Gamlestadsvägen

Göteborg

Tänk dig en kväll där ingen är en främling, där du hör stamning var du än vänder dig och där du får vara precis som du är. Visst låter det för bra för att vara sant?

Ända sedan vår start 2019 har vi drömt om att skapa en mötesplats utanför vår digitala plattform där stamning får synas och höras. Vi tror starkt på att det är i mötet med andra människor som det allra bästa med stamning kan tas fram: en magisk och livsomvälvande gemenskap som kan ändra sättet man ser på sin stamning för resten av sitt liv. 

 

Den 22 oktober, på den internationella stamningsdagen, träffas vi i Göteborg där det för första gången i Sveriges historia anordnas ett event av denna typ för både barn, ungdomar och vuxna; människor som stammar och föräldrar, vänner, kollegor, bekanta och andra nyfikna som vill starta konversationer om stamning.

Nu pratar vi! 

JAG ÄR REDAN FAST, BERÄTTA MER! VAD ÄR DEt för event?
Vi samlar Sveriges stamningscommunity under ett och samma tak för en kväll med givande konversationer, föreläsningar och aktiviteter, mycket skratt (och kanske lite tårar också), nya och gamla vänner, samt en och annan överraskning. Här får stamning vara normen för en stund. Tillsammans skapar vi en trygg plats där människor som stammar och andra som har koppling eller intresse till stamning kan lyssna och lära sig av varandra. Vi välkomnar liten som stor till en stamningsdag som vi inte kommer att kunna sluta prata (blink, blink!) om. Kvällen genomsyras självklart av våra starka värderingar på Projekt Prata: här är stamning okej - inget dåligt, fult eller något vi behöver gömma undan.
 
Detta kan vara första tillfället vissa får möjligheten att träffa andra som stammar eller prata om stamning i ett tryggt sammanhang. Det är svårt att beskriva vad som kan ske i dessa ögonblick, men det kan bäst beskrivas som ja, faktiskt helt livsomvälvande. Kom för att uppleva detta i första hand. Det är magi. 
Dessutom planerar vi ett riktigt coolt eventområde för barn och ungdomar där de kan hänga under kvällen, om de inte vill lyssna på tråkiga vuxna. Ryktet går om att de som tröttnar på att mingla kan mötas på övervåningen i en rundpingisturnering. Obs, på egen risk!
Håll dig uppdaterad om vad vi planerar på vår eventsida på Facebook! 
FAQ
HUR SER KVÄLLENS PROGRAM UT?
Vi öppnar dörrarna kl 17:00 för mingel med officiellt välkomnande kl 18:00 på stora scen. 
 

Under kvällen tar Andrea Stéen, grundare av Projekt Prata och 12-åriga Amanda Börjesson, ambassadör för Projekt Prata, plats på scen och berättar om hur stamning ser ut i deras liv. Logopeden Arvid Lundkvist informerar om stamning utifrån sin yrkesroll och deltar även i ett panelsamtal tillsammans med andra som stammar och anhöriga för att svara på frågor från publiken.

 

För barn och ungdomar finns en egen våning med olika aktiviteter där man kan hänga med andra i samma ålder. 

 

På stora scen avslutas kvällen med en open mic-session, där människor som stammar uppmuntras att göra sina röster hörda samt anhöriga och andra som vill dela med sig något inför publiken.

Prel. hålltider för kvällens program släpps inom kort. 
Sign me up! Men, kostar det något?
Det kostar ingenting att gå på eventet. De som vill kan betala för sin biljett, men det är helt frivilligt. 
Jag måste bara komma. Hur gör jag för att säkra en biljett?
Ni reserverar/köper biljetter på vår biljettsida här. Biljetter är gratis, men vi erbjuder möjligheten att betala för sin biljett om man vill och kan stötta Projekt Prata finansiellt. Det är ingen skillnad på gratis och betald biljett förutom priset. Man kan välja mellan två betalda biljetter: en som kostar 100 kr/styck och en där man själv får välja sitt pris, om man har möjlighet att lägga en större donation. Det går att blanda dessa typer om man vill köpa t.ex. en betald biljett och resten gratisbiljetter. Biljettintäkterna och donationer går oavbrutet till kostnader för eventet och Projekt Pratas övriga verksamhet.

Ni kan också donera direkt till BG 5447-9902 eller via PayPal till info@projektprata.se.
 

Obs! Var uppmärksam på antal biljetter ni köper/reserverar, då vi har ett begränsat antal platser på eventet. Köp inte fler än vad ni behöver och visar det sig senare att ni inte kan komma lämna gärna tillbaka de biljetter ni inte ska använda så att andra får möjligheten att gå.

Hur tar jag mig dit?
Lokalen ligger i Gamlestaden, Göteborg vid Gamlestadgens Fabriker.

Närmast hållplats är Kristinedal (buss) eller Gamlestads Torg (spårvagn). Från centralstationen går både buss 58 till Kristinedal, samt spårvagn 4, 7, 9, 11 och 14 till Gamlestadstorget på under 10 minuter. 

Det finns parkering utanför byggnaden eller runt om i området. 

Adress: 
Yesbox - Home of entrepreneurs, Gamlestadsvägen, Göteborg
Jag har ingen att gå med. Kan jag komma ensam?
Absolut! Det kan kännas nervöst att komma ensam, men det kan hjälpa att veta detta: här är ingen en främling. När du stiger in genom dörren vet du redan att alla är där för samma sak. Vi kommer dessutom ha en hel välkomstkommitté full av folk som är redo att mingla och hjälpa till att guida dig åt rätt håll om det behövs.  
Får jag komma även om jag inte stammar?
Ja! Kvällen är till för att som stammar och de som har någon koppling eller intresse för stamning. Anhöriga, vänner, kollegor, logopeder och vem som helst som vill starta konversationer om stamning är välkomna. Det är tillsammans som vi hjälps åt att synliggöra och normalisera stamning.
MEN COVID-19 då?

Regeringen kommer att släppa på restriktioner för allmänna sammankomster från och med 29 september, vilket gör att det finns ingenting som hindrar oss från att hålla eventet som planerat.
 

Med det sagt så är det fortsatt viktigt att stanna hemma vid minsta förkylningssymptom, ha god handhygien och hålla avstånd om möjligt. Viss trängsel kan förekomma under kvällen och eftersom smittspridning fortfarande sker bör man stanna hemma om man är orolig för smittan.

Jag vill hjälpa till med eventet, hur kan jag göra det?

Vi tar tacksamt emot volontärer som vill hjälpa till med eventet. Det finns möjligheter att hjälpa till på plats, som att vara del av vår välkomstkommitté, eller på andra sätt. Kontakta oss så bollar vi idéer!

 

Vill och kan man stötta Projekt Prata finansiellt tar vi emot donationer till BG 5447-9902 eller via PayPal till info@projektprata.se.
 

Bli företagssponsor till Projekt Prata och få synas i samband med vårt event. Läs mer på projektprata.se/bli-sponsor.

följ oss för uppdateringar!
  • Facebook
  • Instagram