GEMENSKAP

& STÖD

Många som stammar går år utan att träffa andra med liknande svårigheter. Det gör att ett liv med stamning kan kännas ensamt, som om man är den enda i världen som vet hur det känns. Det behöver inte vara sant.

De flesta som stammar växer upp utan att träffa andra som stammar. Stamning är ofta något man inte pratar om, utan de flesta hoppas nog att det ska försvinna med tiden. Detta kan göra att stamning blir något skamfullt istället, något som inte bör pratas om, som att stamning är något fel. Det kan kännas ganska ensamt. 

Att prata med andra som stammar kan vara väldigt befriande. Det finns många stödgrupper, läger, till och med sammandrag över hela världen för människor som stammar. Det finns ett brett kontaktnät och stödsystem om man tar steget. Att träffa andra som stammar kan hjälpa till att stärka sin självkänsla och är även ett sätt att bygga vänskaper på. Det är tryggt att ha människor i sitt liv som vet precis vad man går igenom. 
Facebook:
Stamningsförbundet - Stammar du? Du är inte ensam! 
Unga som stammar
Stamningstjejer 
Projekt Prata - Community

Observera att dessa Facebookgrupper är slutna - ingen kan se att du blir medlem eller vad som läggs upp i den. I början kan det kännas jobbigt att bli medlem i stödgrupper på sociala medier, då kan det kännas tryggt att veta att ingen annan i ditt flöde kommer att se vad du gör. 
 
 

Stamningsförbundet:
Stamningsförbundet är Sveriges organisation för människor som stammar och deras anhöriga. De arbetar för att sprida kunskap om stamning och hjälpa människor som stammar. Stamningsförbundet består av flera olika lokala föreningar där man som medlem ges möjlighet att ta del av aktiviteter som anordnas regelbundet. Bli medlem och läs mer om Stamningsförbundet här.
 
Härnösandslägret:
Stamningsförbundet och Härnösands Folkhögskola arrangerar varje sommar ett ungdomsläger för åldrar 13-25 i Härnösand. Det är ett uppskattat läger och är en plats där många träffar andra barn som stammar för första gången.  Läs mer här
Nyfiken på vad som händer internationellt? Kika in "Ute i världen"! 
COMMUNITY
Bankgiro: 5447-9902
  • Facebook
  • Instagram
Copyright     Projekt Prata 2020