top of page

Kunskapsbank

Tyvärr finns det mycket okunskap om stamning.

Eftersom det sällan pratas om stamning så lever många fördomar och negativa föreställningar vidare. PROJEKTPRATA arbetar för att minska den okunskap som finns så att människor som stammar kan bli bättre bemötta av sin omgivning. 

Det finns mycket som vi kan lära vår omgivning. Som att... stamning inte är ett fel. Det är helt enkelt ett sätt människor pratar på. Enda skillnaden är att det tar lite längre tid för oss att få ut det vi vill säga. Det är vanligt att vilja hjälpa till, som att fylla i meningar eller be någon som stammar att lugna sig. Det kan istället ha motsatt effekt och ofta är inte det uppskattat att höra. Vi är okej, ge oss lite tid bara. 

Det är inte så lätt att veta eftersom ingen riktigt pratar om det. Här finns PROJEKTPRATA till hjälp. Vi är med och startar konversationer! I vår kunskapsbank finns information om stamning som kan vara bra att veta, både för de som stammar och de som vill lära sig mer. Vi samarbetar med legitimerade logopedmottagningar och all vår information är källhänvisat. 

bottom of page