PERSONLIG

RÅDGIVNING

Att stamma kan vara krävande, både psykiskt och fysiskt. Vissa påverkas mer av sin stamning än andra och det kan bero på flera olika anledningar. Stamning är nyckfullt och på grund av dess oförutsägbara natur kan det vara svårt att acceptera sin stamning. Ena dagen finns den där och andra dagen finns den inte där. Det är inte konstigt att det får konsekvenser för ens psykiska hälsa. Det kan kännas ensamt att stamma, som om man är den enda i världen som känner så. Tyvärr pratas inte tillräckligt mycket om stamning och det gör att många som stammar inte mår så bra. 

Vi vet hur jobbigt det kan vara att stamma och inte känna att man kan säga det man vill. Vi vet allt om skamkänslor, ångest och rädslan för att stamningen ska ta plats. Vi vet också att det är möjligt att må bättre och att stamningen inte behöver styra ens liv allt för mycket. PROJEKTPRATA uppmuntrar till att våga ta plats med sin stamning, men vet också att det är lättare sagt än gjort. Det kan vara lättare att få lite hjälp på vägen. 

Därför erbjuder vi kostnadsfri rådgivning till människor som stammar, samt de som vill lära sig mer. Det är värdefullt även för föräldrar och övrig familj, vänner, kollegor, chefer och de som kanske möter alla olika typ av människor i sitt arbete eller i sin vardag att få tips och råd hur man förhåller sig till en person som stammar. 

Där PROJEKTPRATA inte kan hjälpa till samarbetar vi med legitimerade logopedmottagningar runt om i Sverige. Kontakta oss för mer information. 

KONTAKTA OSS
Välj ett alternativ

PROJEKTPRATA gör sitt bästa för att stötta människor som stammar. Med det sagt är rådgivning via PROJEKTPRATA inte substitutionell till professionell hjälp. Om du eller någon i din närhet mår mycket dåligt sök direkt till en legitimerad vårdmottagning. 

PROJEKTPRATA förbehåller sig rätten att neka rådgivning om innehållet i meddelandet är opassande, irrelevant eller överstiger vår förmåga att hjälpa till. Den rådgivning vi ger är endast i den riktning vi ser är lämplig utifrån den information vi får och utgår från PROJEKTPRATAs värderingar och vision. När vi inte känner att vi kan hjälpa till gör vi det vi kan för att skicka personen vidare till passande stöd. 

*

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning till människor som stammar och de som vill lära sig mer om vad det är. 

Viktiga länkar

om oss
Swish: 123 29 42 605
Bankgiro: 5447-9902
  • Facebook
  • Instagram
Copyright     Projekt Prata 2020