top of page

SYFTE

Fler än 90 000 människor i Sverige stammar.

Ändå är det nästan ingen som pratar om det. 

Många som stammar kan tycka det är svårt att göra sina röster hörda och möter ofta fördomar som gör att de hellre är tysta än visar sin stamning. Det vill vi ändra på. 

PROJEKTPRATA arbetar för att synliggöra och normalisera stamning. Det innebär att här är stamning okej och värdesätts lika högt som ett stamningsfritt tal. Det tycker vi är viktigt. Tillsammans kan vi motverka stigma kring stamning och lära nästa generation att det är möjligt att ta plats även om man stammar.

Vi erbjuder en plattform online där människor som stammar kan dela med sig av sina berättelser och där andra lätt kan hitta information för att lära sig mer om stamning. Alla som vill vara med och starta konversationer om stamning är välkomna här. Det är tillsammans som vi gör skillnad. 

Läs våra berättelser, ta en titt i kunskapsbanken, bli ambassadör och kika in vår webbutik. Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram för uppdateringar!

Nu #pratar vi!

IMG_9159_edited.jpg

Andrea Stéen

Grundare av PROJEKTPRATA

Läs Andreas berättelse om varför hon startade PROJEKTPRATA här >>

4E1525A8-5561-430C-A835-8C2303261849.JPG

Med PROJEKTPRATA kan vi lära oss av varandra och se olikheter som något som kan föra oss samman istället för att hålla oss isär. Vi är alla bara människor. Det är när vi börjar prata som vi tillsammans kan arbeta mot en bättre värld där människor blir accepterade och inkluderade precis som de är.

- Andrea, grundare av PROJEKTPRATA

bottom of page